måndag 10 januari 2011

Sagan rullar vidare IGEN...

För 18 månader sen bloggade jag om att Tobbe byter bil hela tiden... Jag gjorde då följande blogginlägg: (har ni läst det går ner till det röda sträcket...)
Det var här sagan började, Tobbe har precis lämnat pubberteten och inhandlar en chiptrimmad BMW 323 och är för 2 veckor coolast i hela Karlskoga, tror han själv i alla fall tills topplocket går och han blir tvungen att laga och sälja - 20 000
Efter lyckad Hockeykarriär i Tyskland beger sig Tobbe hem till Karlskoga igen, nu snckar vi vrålåk, Volvo 240D, köpes av motorstadionsägare i Karlskoga för 3 000:- kanske tobbes ändå bästa bilköp! Tobbe träffar sin underbara fru Anna och nu ska han visa sig lite cool. Volvo V40 T5 TOKtrimmad inhandlas med 20" fälgar, Anna tar körkort och kör sönder fälgarna, nära skilsmässa, men bilen säljs till förmån för något nyare. TUNG, NY STARKARE och dyrare. Tobbe dundrar in en skön AUDI A6 med V8 under huven... Kort därefter inser han att åka till jobbet med Audin blir dyrt så även en mindre bil inhandlas, peugeot 206 känns rimligt för den har soltak som är coolt! Audin blir för stor och dyr ändå och Tobbe går tillbaka till trotjänaren Volvo, den här gången en lite nyare modell, V40 T5 rullar upp på Tistelvägen! Tobbe får et KANONERBJUDANDE om att köpa en XC90 av Magnus Hedman. Han slår till och gör för första gången i sitt liv en bra bilaffär.
Jeepjävel tycker Tobbe efter några måndare och byter till en BMW 525 istället.... Dyr som fan att köra inser han dock snabbt och säljer till färmån för en ekonomiskt saab 9-3. 93 var ju ALLDELES för trång ju, skitbil, åker ut efter bara 2 månader, Citat, -Jag hatar Saab, ska aldrig mer ha saab, säger en nöjd ägare till en Volkswagen Touareg. Samma visa som med alla dyra bilar, de behöver en ny billigare andrabil, ut med peugeot och in med en gammal saab? men vänta, han skulle ju inte ha mer saab ju? Lugn, det var bara som första bil han menade. Lågkonjukturen kommer som en käftsmäll och att åka runt som en pizzabagare i en feeet jeep går inte längre. Nu ska Tobbe sluta köpa och sälja bilar, han slår till på en Volvo V70 D5 som han behåller på rekortiden 10 månader... Dock under de månderna får han lite apstinenes och måste köpa en liten tuff racerbil. En Golf V6 inhandlas... Tillslut tröttnar min kära broder på Volvon och får en KANONDEAL av en polare, byte till Saab 9-5 görs. Nu har han testat alla bilar han kan och ätervänder idag till en BMW 525.... Är sagan slut eller har vi bara kommit halvägs? Jag tycker det är sjukt kul i alla fall!

*
Fotnot:
Tobbe har i snitt bytt bil 1 gång i kvartalet senaste 5 åren!


************************************************************************

************************************************************************
Nu idag, kan vi svaren på frågorna som ställdes den 20e maj 2009. Vad har egentligen hänt på 18 mån?
Sagan var tydligen inte slut, här kommer en update:

Vi behöver två bilar igen tycker Tobbe och inhandlar en Volvo S60 T5.

Helt plötsligt behöver man inte två bilar och Volvon säljs efter några månader...

Hoppla tiden går och det GÅR inte leva utan två bilar...
En ny liten bil inhandlas, Honda Civic är nu bilen som alla borde ha, för den är +++++ enligt Tobben, Färgen blir grå, precis som den förra...

Några månader går och Hondan verkar dyka som en gammal telia aktie ute på Vendelsö.
Den är nu världens sämsta bil. Skiten ska bort...

Att inte alla vill ha en Seat Leon Rydell edition är ofattbart. Tobbe har återigen hittat den perfekta andrabilen... Den ungefär lika trendig som att baka äckliga men stiliga cup cakes och lägga ut på sin modeblogg 2009...

Hoppla, det är rekordmycket snö ute denna vinter.
En SUV hade varit kul.. Vi köper en LEXUS. Bra idée. Sagt och gjort, nu står en lexus jeep på uppfarten. Kul..... Tills snön smälter.

Jag kan säga såhär, om Tobbe har kvar lexusen om ett år LOVAR jag här med att springa Stockholm Marathon i foppatofflor!
9 kommentarer:

mamma sa...

Hänger på

moster ählin sa...

Jag som trodde att Lexus bara var för pansionärer! fran vem hörde jag det nu igen...

Peter sa...

Du det är inte äns pengarna tillbaka på att du behöver springa de där loppet. Ja ger bilen 4 månader. Vem vill åka SUV på våren?

Tobert sa...

Kul kille. Men ett fruktansvärt dåligt journalistiskt jobb. Tur att du är fotograf.

1. Det var ANNA som ville ha en Lexus. Inte jag. För en gångs skull.

2. Hondan var champagne-beige. Inte grå. Äru färgblind?

3. Var är BMW 535:an???? Den har du inte ens med. Min favoritbil nummer ett av alla i samlingen. Vilket hån att inte ha med den : )

Robin sa...

Min stora fråga är hur många prostituerade han fick med i bagaget när han köpte bilen av Hedman?

Nicke K sa...

Öpp Öpp Öpp! Sakta i backarna nu! Du har glömt ett bilköp i redogörelsen (ledsen Tobbe): en liten fransos inhandlades mellan Civicen och Leon:en...? Jag är nämligen Tobbes personliga boll(bil)planka och har TOTAL insikt i bilbytena!

Men du Tobbe, så värst svårövertalad var du väl inte....? ;)

Jag hänger med på Stockholm Maraton, trots avsliten hälsena x2! Eller va fan - kan vi inte köra klassikern allihop...? Känns ganska riskfritt...

Tobert sa...

Nicke: Du har helt rätt. Jimmy har ju för tusan missat TVÅ bilar.
SKANDAL. Ska han håna mig kan han väl åtminstone göra det ordentligt.

Jag borde fan behålla aset i ett år på ren vilja, bara för att få se stelopererade Karlsson, dvärg-Jimpa i Foppa-tofflor och hurtbulle-mamma springa runt i galen värme här på Stockholms gator. Den bilden är ju värd hur mycket som helst. Ser rubriken framför mig:
”Efter alla hån – här får han sin revansch”
Jimmy om fiasko-loppet: "Helvete också, jag trodde ju aldrig att idioten skulle behålla bilen så länge. Kommer aldrig mer sätta på mig en Foppa-toffla i hela livet”.

Karlsson: ”Finns det nån affär här i Stockholm som säljer nya hälsenor?

Mamma Wixtröm: ”Fan, var det 4,2 MIL. Jag trodde det var 4,2 kilometer”.

Mamma sa...

Jag har ju klarat Lidingöloppet två gånger obs den långa banan. Lägger mig i träning redan nu

Gluddmob sa...

Jag tycker det är fantastiskt trevligt att Tobbe byter bil så ofta.

Det enda jag inte förstår är hur banken kan gå med på de ständiga lånekaruseller som det här måste innebära. Jag menar - man måste ju kreditkollas vid varje nytt lån, även om man precis löst det gamla, och för varje kreditkontroll sjunker ju kreditvärdigheten. Det där stackars krysset på skalan borde ju sitta så långt vänsterut vid det här laget att det inte ens är aktuellt med kontantkort på mobilen. :D