måndag 6 september 2010

En riktig rökare

Jimmy och jag är ju fotografer men vill egentligen vara pyromaner. Vi tar varje möjlighet vi kan få att spränga, bränna eller fylla någon lokal med rök. Det blir ju faktiskt lite roligare bilder då.
Det försöker vi iaf. intala oss själva. Den årliga hockeybilagan är ett gyllene tillfälle att prova på lite nytt som kommit ut på marknaden inom pyroteknink. Det har fungerat över förväntningarna. I Jönköping vart det en kombo brandövning/plåtning. Med hjälp av vaktmästarna stängde vi av brandlarmet, sen var det dags att tända på den lilla rackaren.
Det visade att storleken inte hade någon betydelse. (de visste ni väl redan) Istället för att fylla den kalla ishallen med rök vart det ett enormt baksug och jag fyllde upp varenda korridor omklädningsrum och restaurang med tjock fyllig brandrök. Ett högt ringande larm gick igång. Folk sprang åt alla håll och efter ca. 6 minuter stormade rökdykare fram genom röken.
Hoppsan sa jag. -hoppas jag inte störde er mitt i något fyspass nu. Det gjorde jag inte... Det hade tydligt fått lämna lunchen på bordet bara. Efter att ha förklarat vad jag höll på med så ställde brandmästaren och hans kollegor upp på lite bilder. De var inte alls sura utan tyckte jag var en kreativ och väldigt påhittig grabb som verkade "brinna" för mitt jobb. Jag gillar fortfarande Jönköping och Jönköping gillar mig.


Brandmännen njuter av en stund i rampljuset med SM-pokalen.

Peter "Foppa" Forsberg har ett hjärta som brinner för hockey.

Jo visst. allt brinner till och med vatten.

Bröllopsbilder behöver inte tas i en solig somrig miljö. Bättre att rökfylla ett bårhus o liggar där tills döden skiljer oss åt.

En helt vanlig Fredag i Karlskoga. Dyng gött.

2 kommentarer:

Linda sa...

Abbans coola bilder! Gillar särskilt idén med bröllopsbilder på bårhuset haha! :)

Peter sa...

Tack Linda. Kul att någon gillar de man gör ;)