tisdag 28 september 2010

En dag i Aftonbladets tjänst.

Anledning till varför vi är i Paris är för att det är Daniel Och Victorias första offentliga utlandsuppdrag som man och hustru. Vi rapporter om vart enda steg de tar. Både till web och tidning. Web-tv, text och bild.

Klockan är 05:00 Jag vaknar pigg och glad. Tar bort dont disturb skylten från dörren och kör lite morgon gympa i sängen. Har sovit ca. 3 timmar i natt. Det är jobb från tidiga morgon till sena natten. En snitt dag är från 07:00-24:00.

Mattias har beställt upp frukost åt oss till rummet efter som den inte börjat serveras ännu vid den här tiden. Mat får man äta när det finns tid över, vilket det aldrig finns. Jag brukar alltid packa med lite powerbars och vatten för att överleva dagen.

Vår pressbuss hämtar upp oss. Vi får poliseskort genom staden. Vi åker mot rött och poliser står och stoppar bilar i varenda korsning. Det är ett måste om vi ska hinna med alla programpunkter och det späckade schemat.

Första stoppet är på en chokladfabrik. Vi passar självklart på att äta så mycket vi hinner innan Daniel och Victoria anländer. Varför de ska till en chokladfabrik och hälsa på har jag ingen som helst aning om. Det är nog mest för att det är ett trevligt inslag. Ska tydligen vara den bästa chokladen i Frankrike som görs i de här lokalerna.

Nu är vi på väg till en stad som ligger en timmes resa från Paris med flyg, Pau. Där ska vi på tre olika ställen. Ett museum och så ska vi hälsa på borgmästaren. Vi kommer vara där i tre timmar innan vi ska sätta oss på planet hem igen.

Det är mycket väntande i det här jobbet. Nu är vi framme i Pau. Folk har förstått att det är något spännande på gång och flockas kring oss. Johan T Lindwall till höger. Stressad som vanligt.

Man passar på att sova så mycket man kan mellan platserna man besöker. Resa är lika med vila.

Dags att träffa presidenten och hans fru. Vi väntar som vanligt. Jag stämmer av lite med mina goda vänner och kollegor på Expressen som jobbat med att följa hovet över världen i nästan 15 år. Mycket skickliga. Det är de vi ska vara bättre än i morgon. Våra konkurrenter och motståndare.

Dags att flyga hem igen. riktigt sliten Daniel och Victoria fick låna Presidentens egna jet så det åkte själva den här gången. Annars är det inte ovanligt att vi åker i hop med dem.

Den dagliga byline bilden är alltid ett dilemma. Var ska den tas, hur ska man se ut. Mattias vill alltid ta om den ca.20 ggr. vilket jag kan bli jävligt irriterad på. Den blir ändå skitliten i tidningen och snygg är man ju inte direkt heller. Svettig , trött och stressad.

Väl hemma. Det är mörkt ute. De värker i benen eftersom man har stått upp i säkert 10 timmar och bara väntat och väntat för att ta den där bilden som oftast är över på ett ögonblick.
Nu ska allt material göras ut och bli tidning. Skulle gärna visa mer bilder på det vi har gjort idag. Men tyvärr går ju inte det eftersom det ska ni köpa och läsa i morgondagens tidning. Men ni kan se det vet gjort till webben.
Artikel 1
Web -tv
Web-tv 2

6 kommentarer:

Mamma sa...

Kollat veb tv n, bra,men vila lite nu inför nästa resa

Anonym sa...

Det där med 20 tagningar per byline känns inte helt korrekt.

Peter sa...

Mattias min vän. Du är inte så anonym som du tror. Det kanske inte är 20, men runt 15 kan vi säga utan att ljuger eller överdriva ;)

Anonym sa...

Peter. Det har aldrig hänt att vi tagit 15 olika bilder. Tre, kanske fyra på sin höjd. Du far med osanning.

Anonym sa...

Peter. Det har aldrig hänt att vi tagit 15 olika bilder. Tre, kanske fyra på sin höjd. Du far med osanning.

Pontus Höök sa...

4 ggr är 3 för mycket :D