torsdag 23 september 2010

Bakom kulliserna.

Att vara där det händer betyder ofta att man hamnar i klaveret. Ibland får man stryk, ibland blir man får man en uppläxning. Ibland har man kanske gjort något fel. Men oftast gillar de bara inte det man håller på med. Berättar sanningen. Här nedan är bara några exempel på det.
En rolig grej jag inte har bilder på är när Robbie williams var i Göteborg. Jag får bilder på honom helt ensam ute i skogen när han spelar fotboll. Hans vakter kommer fram till mig och säger: - sluta plåta annars kommer de gå illa för dig. Jag svarar ju så klart: - I vilken svensk lag står det så? Vi är i Sverige nu, här gäller allemansrätten. Vi få väl se svarar dom och tar en bild på mig med sin kamera.
När jag kommer till hotellrummet ringer chefen för Elite och säger hej, Mr Robbie Williams vill att ni flyttar från hotellet, han gillar inte att ni bor här. (vi bodde på samma hotell)
Jag fick flytta omedelbart, men fick ett nytt rum på det andra Elite hotellet i Göteborg.
På kvällen när jag ska plåta konserten kommer det fram en stor kille i svart skinnväst och frågar om jag är fotograf eller papprazzi. Jag säger att de beror väl på vilket jobb jag gör. Han tar sats och buttar omkull mig så kamerorna går i tusen bitar. Skrattar och säger, nu är du varken eller!


Så kan det se ut efter en tung dag på jobbet.
Ser inte helt nöjd ut efter att jag tampats med U2 säkerhe
tsvakter.

Vissa bråk är mindre roliga. Det här var ett som kunde sluta riktigt illa och fick följder långt efter själva misshandeln.


Madonna gillar inte alls när jag plåtar henne. Helt plötsligt var tydligen alla vägar utanför Ullevi privat mark. Mycket Märkligt.


Så här kan det se ut. Varför jag har det på film är för att jag sa åt min reporter att filma så jag kunde ha bevis att jag handlat rätt.

6 kommentarer:

Sami Grahn sa...

Nedrans otur på den utrustningen. Men skönt att du själv klarade dig hyfsat välbehållen - du lever åtminstone! Men fy tusan vilka inskränkta människor som verkligen tror att de får försvara några kvadratmeter med våld, för att inte tala om de svenska töntvakterna som hävdar ordningsstörning. Skrattet fastnar i halsen...

Linda sa...

Senast igår tänkte jag att jag skulle vilja bli "riktig" sportfotograf, en sån som jobbar för en tidning.
Ångrar mig nu...

Skönt att du ändå klarat dig med livet i behåll. Utrustning kan man ju ersätta...

Ha en bra kväll!

Mamma sa...

Har aldrig varit så orolig, innan jag fick träffa dig, efter du kommit hem från Cypern

Peter sa...

Kan ju bero på att jag bara berättade det för Tobbe vad som hade hänt innan jag landade i Sverige. Kände han kunde hålla sig lite mer lugn än dig ;)
Man vill ju inte bli hämtat av mamma på cypern i ett chartrat plan. ha ha

Jonas sa...

Spännande och intressant inlägg, mer sånt! =)

Mamma sa...

Ja det var nog tur det annars hade jag nog åkt dit