fredag 9 april 2010

Bu för Baksmällan!

Jag vet att det förmodligen är ett helt gäng läsare av denna blogg som kommer att motsätta sig detta å det starkaste nu. Men skit samma. Jag måste bara få veta vad som är grejen.
Under flera månader har folk i min närhet gastat om "den där superroliga filmen". "Den där komedin som är bland det roligaste som har gjorts". "Den där helsjuka rullen som man bara måste se". Osv osv.
Så igår, när det inte fanns nåt att se på tv:n och inte en enda dvd av intresse i hemmet – DÅ hyrde vi den. Baksmällan alltså. Hangover på engelska.
Vi tittade. Fokuserat. Försökte verkligen att hitta det där unika i filmen. Som gjorde att den stack ut. Lite på samma sätt som en klassiker som Dum & Dummare till exempel.
Efter filmen satt vi dock och stirrade på varandra, jag och Anna. Var det här allt? Fyra halvroliga snubbar som efter en hård kväll i Vegas vaknar upp med en tiger och en bebis på rummet? En typisk två eller max tre plus på en Aftonbladet-skala. Känns väl inte som något man skriver hem om. Inga jättegarv. Inga supersurprises. Allt kändes väl ganska givet.
Så – nu vill jag veta – exakt vad är det folk tycker är så roligt med den här filmen? Vad gör den så speciell? Har vi missat något? När är skrattfesten?
Alla ni som sett den – hjälp mig och Anna att förstå storheten med Baksmällan.

6 kommentarer:

jimmy Wixtröm sa...

Du har rätt Tobbe, filmen är inte kul.
Om man är 180 år...

peter sa...

Såg den på en flyg inte ens då var den rolig.

Alan sa...

kan vara att din engelska inte är vad den ska vara. Och har du tänkt på en sådan detalj som vart hönan kom ifrån?

Anna sa...

Alan: Erkänn att det var du som skrev manuset till filmen?!

Jag och Tobbe är enkla människor som ser till det stora hela. Jag antar att du är av en annan uppfattning, men vad mig beträffar så hade filmen fortfarande varit lika dålig om det så hade varit hundra hönor på hotellrummet.

Varma Hälsningar
Anna

Gluddmob sa...

Jag såg trailern och insåg att hela rullen förmodligen är ett case av "80-talist som missat 80- och 90-talens så kallade skruvade komedier, och försöker vara rolig genom att vara crazy". Den kändes väldigt 1992 - trailern alltså. Antar att filmen är lika "springbreak"-fånig.

Alan sa...

Är man en enkel människa så förstår man inte enkla filmer menar du? Låter ju konstigt.