söndag 18 april 2010

Lyxfällan!

Jag har lagt ut mina konstrottingmöbler i en blocket annons. De kostade lite drygt 11000kr när jag köpte dem förra året och de är knappt använda. Så jag tyckte att 7000kr skulle vara ett bra och rimligt pris.

"Hej Peter! jag erbjuder 5000kr vid en snabb o smidig affär
mvh teke..."

Det var ett av Ca. 25 prutmail jag fått i min inkorg på tre timmar. Men vad menar Teke egentligen med en snabb och smidig affär??!

En smidig affär för mig vore ju om han satt in pengarna på mitt konto, kom och hämtade skiten i brorsans garage. Och när han ändå skulle ut dit kunde han ju svänga förbi och hämta Liam och Noel på dagis. Vore även bra om han sopade upp lite ute i garaget så det såg rent och fint ut när Tobbe kom hem. Jag menar han har ju ändå vart så snäll och förvarat mina grejer där under hela vintern.

Det vore ju en smidig affär för mig... Men jag tror inte det var på mig Teke tänkte på när han erbjöd sig så fint att råna mig på 2000kr.

Ett annat mail. "3000kr och jag hämtar möblerna i morgon"
-Ja eller 7000kr som det stod i annonsen och du kommer o hämtar grejerna när jag har tid...

Kan folk inte läsa eller tror de att jag är i nöd och behöver pengar. Behöver man kanske lägga till att det inte är en annons från tv-programmet lyxfällan för att få seriösa köpare.
Nej nu ska jag sluta klaga, bättre att dra nytta av systemet.

Hej Martin såg din annons på blocket. Erbjuder dig 500spänn för din Porsche 911 vid en snabb och smidig affär och då hämtar jag den i morgon. Vad säger du?!? /Vänligen Peter Wixtröm

6 kommentarer:

Anna sa...

Peter, jag sätter in två papp på ditt konto nu. Sen plockar jag själv ut dem ur garaget, sopar upp på golvet, hämtar kidsen på dagis och har middagen färdig när Tobbe kommer hem. Du behöver inte göra ett skit.

Vad säger du, ska vi köra?

Vänligen Anna Wixtröm

Gluddmob sa...

Hahaha... blocket.se, du gamle vän. Har otaliga berättelser på lager. Värst var väl när jag satte ut en Ipod Movie (som de hette på den tiden) för halva priset (cirkus 1500 spänn). Tror jag fick över 1000 mejl. Det ena värre än det andra. Det var "Tjenare kompis, jag skal få din ipod, du skal få 500 krona" och det var "Jag har gamla Opel Kadett som gå 35 000 mil. Vi ska byta?" Det spelar ingen roll om du skriver "prutat och klart" eller ens "RING INTE OM DU INTE TÄNKT BETALA UTSATT PRIS, IDIOT!!!". Folk ska ändå pruta ihjäl sig. Mitt enda tips är att köpa ett kontantkort, sätta det i en gammal telefon och skriva "Mejla inte. RING! Annars ingen affär!". Då brukar det bli lite bättre resultat, eftersom människor inte vågar vara fullt lika fräcka på telefon.

Gluddmob sa...

Rättelse: De hette Ipod Photo.

Tobbe sa...

Haha, klockrent. Då vet ni hur jag har det med mina bilaffärer. Det är fan ingen dans på rosor att vara stammis på blocket alltså. : )

Gluddmob sa...

Jessicas brorsa la ut ett gammalt köksbord på blocket för hundra spänn. En gubbe ringer och bestämmer tid. När han kommer dit synar han bordet i sömmarna under en halvtimme (!) och kläcker sedan kommentaren "Du får 80 spänn för det". Jessicas brorsa bara garvade och sa "Nä, du får betala 100 kronor annars slänger jag det på skroten". Gubben blev skitsur men köpte bordet för en hundring. Hur orkar man?

Anonym sa...

Hahaha skön historia gluddmob! Jag åkte på en grej på Blocket som gjorde mig rätt sur. Såg en annons på en riktigt schysst nybyggd lägenhet, snetak, högt i tak, ljust och panoramafönster. Uthyrdes i förstahand för rimliga 4000kr ungefär. Det visade sig dock att numret i annonsen gick till en kille som fyllde jämnt, hans poolare hade lagt ut annonsen på skämt för att driva med honom, killen hade blivit totalt nedringd. Rätt kul skämt om man vill jävlas med en poolare, dock jävligt störigt för de som ringer och letat lägenhet i en månad.