söndag 28 februari 2010

Melodifestivalen.

Fem år i rad nu. Livet går som i repris. Varje år i början av februari och sex veckor framåt åker vi runt som en stor familj och bevakar Melodifestivalen. Örnsköldsvik, Sandviken, Göteborg, Malmö, Örebro och till sist final i Stockholm.
Kom just hem från Malmö och fjärde delfinalen. Visst låter det kul... Det är det!
Men det är mycket hårt jobb... För er som ser på tv är det en timmas program på lördagskvällen.

Vi åker på Onsdag morgon. Då intervjuar vi alla artister och tar bilder på dem. Senare på kvällen är det avlyssning av alla bidrag.

Torsdag morgon, då börjar de första repetitionerna. Då får alla artister köra sina bidrag tre ggr. var för att träna in kameravinklar och sätta ljud och ljus Inför den samlade presskåren. Även Svenska spela och andra spelsajter är där och kollar så det ska kunna sätta sina odds på låtarna.
Dagen följs senare av en presskonferens och slutar senare på kvällen med en gemensam middag och mingel som anordnas av kommunen som självklart är glada att melodifestivalen kommer just till deras stad.

Fredag morgon är det dags för repetitioner igen. Först inför pressen igen tre ggr. var för att senare köra igenom hela programmet som det ska se ut i tv inför en fullsatt arena men publik.

Lördag förmiddag kör man hela programmet inför publik då man även spelar in hela showen ifall något skulle gå snett i direktsändningen. Sen var det dags för just den timman ni ser i rutan, direktsändningen. Den följs av en stor efterfest på hotellet där artisterna bor. Den brukar vara galen och hålla på tills solen går upp.

Så ser mina veckor ut just nu...

Erik får en kalldusch

Två glada vinnare

Ja de här var en första sida i Sydsvenskan i förrgår. Kanske inte är den piggaste fotografen på arenan. De andra plåtar Pernilla Wahlgren. Jag står o funderar på livet.

Jag och Torbjörn Ek intervjuar Hanna under presskonferansen.

Dags att ta bylinebild till tidningen. Syns man inte finns man inte.

Erik Saade firar segern med ett champagnesprut. Och jag får en gratisfylla.

På väg ut till arenan och repetioner efter att ha smällt i mig ett antal korvar i pressrummet.

Darin uppträder med sin låt

2 kommentarer:

mamma sa...

Låter tuff, njut av de dagar du har ledigt Kram mamma

Ugglan sa...

Haha, tyckte jag såg dig på tv!