torsdag 21 januari 2010

Hjälp, jag måste…

Försökte hålla mig in i det längsta, men det gick inte till slut. Måste opponera mig. Måååste.
Såg "Snabba Cash" igår. Ni vet filmen byggd på Jens Lapidus kritikerrosade bok. ALLA som har sett denna film säger att den är fantastisk. Helt otrolig. En av de bästa svenska på länge.
Så vi gick ett gäng på sju pers och såg den igår. Och man kan väl säga att 90 procent av oss såg ut som frågetecken efter filmens slut.
Okej, absolut. Två plus, som Aftonbladet skulle ha sagt. Men superduperduperduperbra, som Liam skulle ha sagt. Nä, knappast.
Rätt blek story jämfört med boken, sa de som har läst den. Tog liksom inte riktigt fart förrän sista halvtimmen eller nåt.
Den stora behållningen var väl skådisarna då. Joel Kinnaman är lysande, precis som i Johan Falk-filmerna (som fan är minst lika bra, om inte bättre förresten). Killen som spelar Jorge är också strålande. Okej då, en svag trea då. För att vara schyst. Är ju trots allt bra skådespeleri.
Men men, varför har hela svenska folket fått för sig att den är så sjukt jävla bra. Det är den ju inte. Eller så fick vi sju som gick igår se fel version. Eller så är vi dumma i huvudet allihopa.
Skulle väl förmodligen rösta på det senare i så fall. : )

Kinnaman är tjockt bra, som Jorge skulle ha sagt:


4 kommentarer:

Gluddmob sa...

Masshysteri, som vanligt. Jag avskyr masshysteri. Någon sommar var det "båtluffa i Grekland"-masshysteri, på 90-talet skulle alla bli ytbergare. Efter tsunamin var det Lottie Knutsson-hysteri. Länge var det blogghysteri och sedan ett tag tillbaka är det även Lapidus-hysteri. Vi gillar att vara hysteriska kring saker i det här landet.

Tobbe sa...

Haha, du har nog rätt Gluddmob. Vi måste liksom hylla vissa saker, oavsett om de är högst mediokra. Det ligger i vår natur kanske. Intressant.

Gluddmob sa...

Ja, jag tror många tycker si eller så för att vara andra till lags. Vad de egentligen tycker vet de inte ens. Men man tänker att om man tycker som alla andra så kan man enas om något. Och vi svenskar gillar att vara överens om saker. För vi gillar inte konflikter.

Tobbe sa...

Haha, strålande konklusion Gluddas. Du är ett föredöme på denna blogg och kommer givetvis att hyllas för detta. Nång gång. : )