fredag 16 oktober 2009

Om helgen och korta människor…

Idag kommer mor och far Wixtröm på besök till storstan. Eller farmor och farfar om man ser det ur våra barns perspektiv. Liam är redan uppspelt som om det vore julafton. Han träffar ju tyvärr inte farmor och farfar så ofta som han skulle önska (det vill säga varje dag). Men när de väl träffas, då leker de som om det inte fanns någon morgondag. Det är vilda lekar i bubbelpoolen, långa cykelturer i spöregn, stenhårda hockeymatcher på gatan utanför huset och tonvis med farmors köttbullar. Vi får väl se vad helgen har att erbjuda denna gång.
Spikat är dock att vi allihopa ska besöka ishallen i Salem i morgon eftermiddag när småbröderna ska försöka få något vettigt uträttat i en träningsmatch. Anna är dock lite skeptisk till att gå och titta på den där matchen. Hon är, jag citerar "rädd för att någon ska köra på Peter och Jimmy ordentligt. Då blir jag förbannad och kommer att börja skrika och ha mig". Så sa hon, min fru. Hon är nämligen mycket rädd om sina små farbröder.
Och de är ju förvisso inte särskilt resliga om man jämför med en del klumpedunsar i motståndarlagen som är över 1,95 i strumplästen. Jag hävdar dock alltid att de kompenserar det med att vara kvicka och tekniska.
Vår gode vän Leif Peter är dock inte lika övertygad om det. Han hävdar alltid att Peter och Jimmy(och jag med för den delen) ska ställa sig under ett bord och skämmas när vi har sagt eller gjort något olämpligt.
Och igår blev den tesen faktiskt verklighet. Noel satt nämligen och knaprade gammalt bröd som hade hamnat på golvet när jag kom på honom. AJA BAJA, sa jag till honom.
Då kröp han in under bordet och ställde sig där och skämdes.
Kolla på honom, så han skäms, Mini-Wixen:

Inga kommentarer: