lördag 3 oktober 2009

Fan, jag hade det inte lätt alltså!

Är hemma i barndomens Karlskoga över helgen och låter gangsterungarna köra slut på sin farmor och farfar. Under morgonen idag gjorde vi ett sällsynt besök på vinden hemma hos mor och far. Och där fanns ju allehanda gamla saker från tider som flytt. Bland annat min pärm med utklipp från mina första år som journalist på lokaltidningen Karlskoga Kuriren.
En favorit som man minns väl än idag är min krönika om vilket helvete jag tvingades genomleva när jag var barnvakt år Peter och Jimmy – jag döpte den till "En barnvakts uppgång och fall". I stort sett är det en enda lång klagohistoria om vilka skitungar mina småbröder var, hur de fjäskade för min dåvarande flickvän och hur de vägrade att gå och lägga sig när vi ville ha lite mystid för oss själva. Och när jag läser den inser jag snabbt, jag hade det fan inte så lätt då alltså.
Snorungarna Peter och Jimmy skulle servas med mat, de skulle ha godis, de skulle kolla på tv, de skulle roas. Och själv var jag 16 år gammal och ville mest, eeeh, ligga och mysa med min tonårsspräckta röst och flickvän.
Dessvärre är krönikan lite för lång i formatet för att få med hela, men jag bjuder lite på inledningen av den, samt en smått fantastiskt hemsk bild på mig själv i alla fall…


2 kommentarer:

Hans Jimmy Wixtröm sa...

lägg ut hela artikeln....

jimmy Wixtröm sa...

idiot