lördag 24 oktober 2009

Fan, det var ju så nääära!

I morse drog jag iväg till OK:s GDS-hall för att tillsammans med de riktigt rutinerade gubbarna göra en rejäl städning och tvättning av bilen. Och efter ett par timmar när jag var nöjd med bilen och ändå var i farten, tänkte jag att jag skulle överraska både mig själv och min fru.
I förra veckan började nämligen en varningslampa indikera i bilen. Vänster positionsljus fram var trasigt. Så när jag ändå stod där i tvätthallen gav jag mig på denna uppgift. Med båda tummarna mitt i handen, som Anna gärna jämt vill påpeka för alla.
Och helvete vad bra det gick. Jag lyckades pilla loss ett lock som satt framför lampan. Jag lyckades lirka ner mina korvfingrar där och fick till och med ut hela lampsatsen. Sjukt avancerat. Glad i hågen och stolt som en tupp gick jag in i OK-butiken och bad att få köpa en ny lampa. Det fick jag. Och ditmonteringen av den nya gick också som en dans. Fan va gött, tänkte jag och gick in och startade tändningen i bilen. Men ICKE då. Inte fan ville den nya lampan lysa.
Jag monterade till och med både ut den och satte tillbaka den åt andra hållet en gång extra för att försäkra mig om att jag inte gjort fel. Men nä då, den ville inte lysa.
Bitter och besviken satte jag mig i bilen och började rulla hemåt. Men kunde inte släppa tanken på varför jag inte fick det att fungera. Så jag ringde upp min gode vän, Mr teknik-guru himself. Tyresös egen Martin Timell (fast lite snyggare kanske) – Johan Angert.
Som tur var befann han sig i krokarna av vårt hus, så han tittade förbi en kvart senare för att kolla på skiten. Och han var minsann mycket nöjd med min montering av den nya lampan.
Problemet var bara att det var HELLJUSET jag hade bytt. Inte positionsljuset. Och helljuset var det ju inget fel på.
Nåväl, när Johan ändå var där fick han ta över. Och det var väl en jääävla tur det. Han fick för fan skruva loss halva fronten på bilen för att kunna byta den där löjliga lilla trecentimeterslampan. Men så fick han också en rejäl portion köttbullar och makaroner som tack för hjälpen.

FAN, jag som var så jävla nära att lyckas.


Tobbe med lilla lampan:
Johan har skruvat isär halva bilen:

Inga kommentarer: