torsdag 8 oktober 2009

Annas eldhaveri!

Vi installerade ju i slutet av våren en braskamin i allrummet/köket på nedervåningen. Dessvärre tog ju den kalla säsongen slut precis när vi väl fått den på plats, därför är det ur det avseendet ytterst trevligt att det börjar bli kallt ute igen så att vi kan få använda den.
I förra veckan köpte jag såna där tändblock som man använder för att få fjutt på skiten. Köpte ett rätt stort paket direkt, för att det skulle räcka länge. Närmare bestämt 96 !!! stycken tändblock var det i röret. Hade fått för mig att det skulle räcka ett par månader åtminstone.
Trodde jag.
I morse när jag tittade i röret så var det inte så många kvar. Det var EN kvar. Till saken hör att jag inte har tänt brasan en enda gång den senaste veckan. Det har min vackra fru gjort.
MED HJÄLP AV 95 STYCKEN TÄNDBLOCK, FÖRDELAT PÅ CIRKA 7 BRASOR.
Hon har alltså snittat sisådär 13 tändblock per brasa.
När jag påpekade detta i morse brann det (bokstavligt talat) i huvudet på Anna.

– Ja men för helvete, försök själv att få fart på den där jäveln då. Det är ju något fel på skiten. den funkar inte som den ska, sa hon.

Så nu ska jag testa i eftermiddag om jag med mindre än 13-14 tändblock kan få fyr på brasan. Låt oss säga så här – risken är överhängande att Anna har tänt sin sista brasa. Och om jag mot all förmodan inte lyckas är chansen stor att vi inte kommer att använda eldstaden mer då det förmodligen skulle vara billigare att bo i Thailand på vintern än att köpa ett megapack med tändblock en gång i veckan.


Som J Lo skulle ha sagt: "I´m still Anna with the blocks" : )

Inga kommentarer: