måndag 28 september 2009

Morgonen från helvetet (varning för argt och långt inlägg)

Sedan några år tillbaka bor jag ju som bekant med min fina familj en bit utanför centrala Stockholm. Så där på lagomt avstånd från hetsen i stan för en gubbifierad 31-åring som jag själv. Och så har jag ju turen att ha jobbet på "rätt sida stan" också. Vilket innebär att jag aldrig behöver stå mer än två minuter i kö på morgonen eller kvällen (ungefär som när jag bodde i Karlskoga alltså).
Men i morse sket det sig big time. Skulle svänga förbi BMW på södra infarten vid Segeltorp (cirka tre mil att åka dit) för att lite snabbt byta ett oljefilter, sedan ta mig in till jobbet i god tid för att hinna köra min obligatoriska morgonträning på gymet. Och som jag redan berättat, den gubbiga sidan av mig accepterar INTE att det ruckas på denna träning, ej heller på tiderna runt detta.
Så jag gav mig iväg i god tid tyckte jag. Satt i bilen startklar med träningskläderna på mig redan vid 06.20 och hade räknat ut att jag då skulle slippa helvetesköerna i Södra Länken som brukar dra igång runt 07.00. Trodde jag alltså. Närå, redan kvart i sju var det tammefan stopp i den där vidriga tunneln. Tog mig över en timme att ta mig de tre milen till Segeltorp.
Och sen då? Jo men visst, det där luftfiltret tog ju en och en halv timme att fixa. Det blev så jobbigt för killen i receptionen som hade sagt att "det tar max tio minuter", att han till sist kom med både morgonkaffe och Svenska Dagbladet till mig.
Och sen gick det i alla fall smidigt till jobbet med tanke på att klockan redan var 09.00 och alla borde redan vara på plats på sina arbeten?
Nähä du, skulle inte tro det. I den här jävla stan jobbar folk lite som de vill, så det var tammefan polsk brödkö heeeela vägen in till Globen även på tillbakavägen. Vid tiosnåret sladdade jag in på gymmet och skulle börja träna. Två timmar för sent!!!!
Det här funkar inte i min värld längre. Jag har stått i för många köer och pekat finger åt alldeles för många idiotiska gubbar i trafiken under mina snart 13 år i Stockholm. Det var banne mig sista gången jag försöker ta mig någonstans i Stockholmstrafiken på FEL tider.
Bygg om stan för fan. Hur står folk ut VARJE morgon med dessa köer?
Vad vill jag ha sagt med det här inlägget då? Ingenting egentligen, förutom att trafiksituationen på morgonen och tidig kväll är totalt värdelös i den här stan. Och att jag skulle kunna tänka mig att flytta härifrån bara för att slippa skiten. Så, nu har jag sagt det! Förlåt! Typ!


"Det är lugnt älskling, jag är hemma innan Liam fyller 4 den 25 oktober".

Inga kommentarer: