torsdag 16 juli 2009

Anna vs barnen

Tobbe är ute och powerwalkar, och då passade naturligtvis barnen på att samtidigt gå en rond mot sin gamla mamma. I samma stund som jag ska slänga in en tvätt i maskinen bryter Noel ihop totalt och börjar illvråla, Liam blir genast inspirerad av lillebror och får spelet över att han inte får hjälp att sätta på sig byxorna (vilket han är fullt kapabel att göra själv.) Okej, bara att inse att jag måste vara beredd på att de kommer attackera mig från varsin ringhörna samtidigt. Jag intar försvarsposition, men går i stället till motattack för att förvirra dem lite. Jag tar dem under varsin arm, Noel skrikandes och Liam fäktandes, går med bestämda steg uppför trappan och entrar slutligen övervåningen. 

Väl där uppe, lägger jag ner den minsta odågan i sin säng samtidigt som Liam kör uppercuts mot min arm. Sen fäller jag Liam med en halv-Nelson i soffan och hotar honom med att han inte kommer att få åka med till Landet om han inte skärper till sig och sätter på sig brallorna. Man skulle kunna tro att det är över nu - men ICKE! 
Båda två fortsätter yla från varsin del av övervåningen och svetten lackar i min panna.. Jag behöver en coach. Jag ringer Jennifer som även hon är i fightingtagen med sina kids, vi kommer snabbt överens om att ordet PEDAGOGIK är ett hån och att hot är det enda vettiga. Sen lägger vi på och förbereder oss för rond nr två. 

Jag går in till Noel och ger honom nappen och snuttefilten (honom kan man inte hota än) och BINGO - han somnar. 
One down, one to go.. 
Sen går jag ut till Liam och hotar än en gång med att ställa in landet-tripen, men utökar även med att beslagta den nya poolen om han inte skärper sig. VICTORY!
Jag vinner på knockout och Liam lugnar motvilligt ner sig och tar på sig brallorna. 

Anna vs barnen 2-0

 

5 kommentarer:

Tobbe sa...

Jag vill bara tillägga här att jag faktiskt sprang när jag var borta, inte powerwalkade. Viktigt!
Nu är jag svettig. Inte lika viktigt.

Gluddmob sa...

Jag håller med angående det här med hot. Vad är det som är så farligt med det, egentligen? Att använda hot är som att svära i kyrkan bland vissa förlädrar. Varför? Livet är ju fyllt av hot. Om man inte sköter sig på jobbet får man sparken, så man gör sitt jobb under det hotet. Om man inte betalar hyran blir man vräkt, så man betalar under det hotet. Nä fan, hot är en bra uppfostringsmetod.

Gluddmob sa...

Vänligen, bortse från att jag skrivit "förlädrar" i stället för "föräldrar" i inlägget ovan.

Anonym sa...

Jag brukar tänka att det inte är en fråga om hot, utan en upplysning angående föreliggande av ett kausalt orsakssamband; gör du Y (bråkar) kommer X (inställd landet-trip) att hända. Klart barnen ska lära sig logik, go Anna!

Gluddmob sa...

Jag instämmer med talaren ovan, och hävdar att uttrycket "hot" kastas runt i felaktiga sammanhang. Handling och konsekvens är en sak. Hot en annan.