söndag 28 juni 2009

Husbil – så gör man!

Sådärja, nu har vi testat det också. Husbilssemester på 10 kvadrat med två ungar i 30 graders värme. Det funkade. Det funkade riktigt bra till och med. Lite nya saker att ta lärdom av fick man sig också.
Till exempel att man HÄLSAR på VARANDRA när man möts på vägen. Just det, man HÄLSAR PÅ VARANDRA. Det blev jag varse när vi stannade till vid en mack längs med vägen. Jag hade ju susat fram bra många mil i godan ro utan att ägna en tanke åt mötande husbilars chaufförer. Men vid macken var det en gubbe i en annan husbil som sa till mig när han gick ur bilen att jag borde HÄLSA PÅ HONOM när han vinkade till mig.
Oj, sa jag. Förlåt farbror, men jag visste inte att man gör det. Men nu ska jag börja med det.
Och sen HÄLSADE VI PÅ VARANDRA. Jag och mina kollegor i de andra husbilarna på de svenska vägarna. Oj vad jag HÄLSADE på alla. Sträckte upp handen från förarposition långt i förväg för att yttermera ge sken av att här kommer det minsann en van husbilsförare.
En annan grej jag inte visste om var att det är obilgatoriskt att gå runt till de husbilar som står närmast på campingen och "bekanta sig". Säga tjena hej och hur är läget och hur många nätter ska ni vara här och visst är det fint i Sverige så här års. Det missade jag när vi slog läger på campingen vid Skara Sommarland. Det missade dock inte vår husbilsgranne. Han vankade av och an runt vår bil i typ en timme. Till slut frågade jag honom om han visste om det var okej att grilla utanför bilen. Då högg han som en kobra. Visade mig runt. Förklarade vad som gäller. Stämde av lite med hur resan varit. Sen efter en kvart fortsatte han. Då parkerade nästa bil mitt emot oss. Så jag gjorde samma sak när det kom en ny husbil till vänster om oss. Var framme och morsade lite. Hjälpte chauffören i familjen att styra upp husbilen på de där fiffiga klamparna som man använder för att den ska stå plant. Berättade att lekparken är kanon för barnen och att Sommarland öppnar 10.00 i morgon.
Jaja, nu är vi klara med husbil för den här gången. Men vi kommer att göra om det. Nu är vi ju invigda i den husbilsburna delen av semestrande svenskar.

Lite bilder från dagarna på Smögen:

På plats på klipporna. Dags för lite räkfrossa…


Noel högg in på en rejäl krabba direkt…


Solnedgång på klipporna…


Farfar Thomas hann få i sig typ fyra kilo räkor på två dygn…


Och glöm för fan inte… MAN HÄLSAR PÅ VARANDRA NÄR MAN MÖTS

2 kommentarer:

Gluddmob sa...

Hahaha! Skönaste läsningen på länge. :D Mycket skoj, mycket skoj.

Freedomtravel sa...

Ja, haha, vi hade också ganska roligt när vi upptäckte det där med att man ska hälsa på varandra... Kika gärna in på vår husbilsblogg för mer husbilsinspiration...! ;)