söndag 10 maj 2009

Mockba

Landande i Moskva i morse med Aeroflot kändes redan då rätt skakigt.
Det visade sig bara vara början. Tog en taxi från flygplatsen till hotellet. Innan vi åker frågar jag hur lång tid det ska ta. -One hour.... fan va lång tid tänkte jag. 187 omkörningar och 20 minuter senare står vi utanför hotellet. Likblek stegar jag ur taxin. De som kör tuk tuk i Thailand, de kör som om de var första dagen på bilskolan, de här är läskigt på riktigt.

Ska sedan ta mig vidare till rödatorget. Jag går ut på vägen för att hitta på en taxi.
Innan har har jag pratat med min vän och kollega Filip som har föräldrar som kommer från Moskva. Han säger att det finns hur mycket taxibilar som helst bara man går ut på gatan.
Men man bör kolla så att de har säkerhetsbälte och att det inte är hål i golvet.
Jag går gata upp och gata ner o letar efter en taxi, helt stört omöjligt tänker jag o slänger ut med armarna uppgivet. Då helt från ingenstans stannar fyra personbilar allt från Merceders till Lada klass. Då visar det sig att alla som äger en bil och är ute o kör är också taxichaufförer och man kommer vart man vill i hela stan för ca 300rubel.
För dom 300 får man en öförglömlig resa mellan liv och död. Som ett slags granprix mitt i stan där han som kör gör allt för att komma först i mål. Bra service? ja kanske... Jag känner mig iaf. bra lycklig när jag äntligen står där på torget livslevande. Tar nog tunnelbanan hem...

Foto: Sven Lindwall.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Låter precis som i Thailand, åk tunnelbana istället. Kram Mamma

Anonym sa...

Ser fram emot bra bilder i tidningen nu.