måndag 23 februari 2009

Jimmys spyskräck

Jaha, då var det ny vecka och nya tag. Helgen spenderades som bekant i de värmländska skogarna.
Mycket trevligt har vi haft. Och många roliga minnen från barndomen har med glädje repriserats av vår far, Thomas W. Bland annat drog han klassikern om Jimmys spyskräck. Här kommer den i ett något kortare format:

För er som inte visste om det så var Jimpa en mycket talangfull hockeyspelare i ungdomen (nu är han mest bitter för att jag fortfarande gör fler mål än honom när vi spelar). Han gjorde bland annat 28 mål i en match en gång. Förmodligen svenskt rekord. Jimmy var så bra att han kändes given i ett tv-pucklag. Problemet var bara att Jimmy själv inte ville åka på uttagningarna till Värmlands tv-pucklag. Eller han ville nog det egentligen. Men han ville inte sova kvar. Han ville hellre åka hem till mamma när dagen var slut. Och varför ville han inte sova kvar då? Jo, för att då 15-årige Jimmy var livrädd för att spy. Det hela gick så långt att uttagningsansvarige Lennart "Lillen" Gustavsson erbjöd Jimmy att åka fram och tillbaka över dagen för att de så gärna ville ha med Jimmy i laget. Det faktum att Jimmy sen ändå la av med hockeyn är ju en annan femma (samt att han faktiskt spydde en gång på uttagningarna när han låg bredvid pappa). Och i och med den exklusiva dealen han fick med "Lillen" är Jimmy ända fram till idag en av endast två personer som har fått tillåtelse att åka hem på kvällen. Den andre killen är Leksands och före detta Färjestad-spelaren Pelle Prestberg. Fast man kan väl lugnt säga att Pelles utvecklingskurva sedan dess har varit något mer uppåtpekande än Jimmys.

Senare idag ska jag berätta historien om när Jimmy "utklassade" landslagsspelaren Anders "Masken" Carlsson.

1 kommentar:

Hans jimmy Wixtröm sa...

Hahahaha....

Vill bara komma in med några små punkter...

1. Tobbe gör INTE mer mål.

2. Historien är till 90 % sann.

3. Sedan dess har jag spytt minst 45 gånger och min fobi är nu mer borta. Med 100 hotellnätter per år blev det svårt att behålla den fobin, Tyvärr!