tisdag 24 februari 2009

Jimmy VS Masken Carlsson

Jimmy, Masken och jag.

Lovade ju i ett tidigare inlägg att jag skulle dra klassikern om Jimmy och Masken Carlsson också. För er som inte känner till Anders Masken Carlsson så är han en legendarisk svensk hockeyspelare med meriter både från Elitserien, NHL och landslaget.

Hur som helst – Jimmy och hans kumpaner i Karlskoga HC:s 86-lag (som vid tidpunkten var typ 14 år gamla) var på besök i den anrika hockeystaden Leksand där Masken under många år var stor hjälte. Och under deras besök där var givetvis Masken inbjuden som gäst.
När de som bäst höll på att förklara storheten med Masken berättade de givetvis för ungarna som lyssnade med stora ögon och öron om den klassiska matchen mot finnarna i mitten på 90-talet när Masken på egen hand vände underläge med 4-2 till 4-4 på mindre än en minut.
I vilken vuxen persons ögon som helst så inser man ju att det är en riktig bragd. Men Jimmys kedjekompis i 86-laget, en pytteliten blond kille vid namn Robin Jatko, var inte särskilt imponerad. Så direkt när de hade berättat detta avbröt han hela samlingen och sa följande på klockrent Karlskoga-mål, inför Masken och allihopa:

"Vadå. Dä ä väl ingö. Jimmy gjorde ju tre mål på 45 sekunder när vi mötte Leksand igår".

Hahaha. Dom trodde att dom var märkvärdiga där uppe, tyckte Robin 13 år, och satte dem på plats direkt. En sann klassiker alltså.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Hahahaha....Sjukt kul!

Gluddmob sa...

Masken-bragden i VM var ett stort ögonblick! Ett av de största i mitt hockeyintresserade liv. Kom hem från plugget, där man hade fått rapporter från gymnastikläraren om att Sverige ledde med 2-1. Så kommer man hem, drar på tv:n för att hinna se det sista, och då står det 2-4! Sedan vände han på steken på några få röda, och finnarna satt i båset och grinade. Rätta mig om jag har fel, men det här har väl sedan upprepats två gånger. En gång av Sundin i ett senare vm, samt en gång runt 2003, också i vm-sammanhang, när man vände 2-5 till 6-5, inte minst med hjälp av "Foppa", som körde solo ända från bakom egen kasse och upp.