måndag 27 oktober 2008

Historien om Muggjäveln!

Okej, jag är medveten om att detta blev ett helevetes för långt inlägg, men jag MÅSTE bara berätta den numera klassiska historien och vår far, also known as farfar Thomas, och plastmuggen.
Nådens år 1991, typ, tog våra föräldrar med mig, Peter och Jimmy på den fantastiska tillställningen Disney on Ice i Globen. I pausen kunde man köpa Coca-Cola i specialdesignade muggar (se bilden under). Vi köpte två stycken. En med blått handtag och en med rosa. Inget konstigt i det – förrän ett par år senare…
Det är i dessa år, runt 1994-95, som den närmaste ohälsosamma besattheten av dessa muggar träder i kraft hos Thomas Wickström. Han börjar använda den för att dricka te på morgonen. Han plockar med sig den till jobbet på Ambulansen. Han smyger ner den i små väskor när de ska på fest. Allting ska drickas i en av dessa muggar. Han sliter under många år hårt på den blå muggen. Muggen får åka till Thailand. Muggen får gå på bröllop. Muggen får åka med på road trip genom Europa. Det är saft. Det är te. Det är groggar på kvällen. Det är till och med tal om vin.
Varje gång vi frågar honom om den där muggen så svarar han: "Vadå, dä ä skitbra. Ingen ser vad man dricker, jag spiller aldrig och man behöver aldrig springa och få påfyllning".

När min fru kom in i familjen för fyra-fem år sedan fattade hon direkt tycke för svärfar och dennes besatthet av dessa muggar. Så till den milda grad att svärfar i ett svagt ögonblick "lånade ut" den rosa till henne. Den rosa bodde alltså en kort stund på Vendelsö i Stockholm. Tills för cirka ett år sedan. Då hände det som inte fick hända. Den blå muggen gick sönder. Alla tusentals liter av te, vatten, öl, groggar och vin hade satt sina spår. Hårdplasten i Disney-muggen gav vika.
Pappa Thomas fick krypa till korset och böna och be hos Anna för att få tillbaka muggen med rosa handtag. Givetvis gav hon tillbaka den.

Nu är allt frid och fröjd igen. Den rosa muggen har för något år sedan börjat sin resa runt världen. Förra helgen var den i Riga. Nu i helgen har det varit på återbesök på Vendelsö.
Och arbetskamraterna på Ambulansen i Karlskoga håller vadslagningar igen huruvida Thomas har glömt muggen eller inte. Det är alltid sjukt låga odds på att muggen inte är med.

Men vad händer när även denna mugg går sönder? Usch, hemska tanke. Det tar vi en annan gång.2 kommentarer:

Anonym sa...

kul grej, fixa en ny

Gluddmob sa...

Nåde den som slår sig ner på muggen...